maandag 5 november 2007

Tokyo Jidai Matsuri


Afgelopen zaterdag ben ik met de andere Nederlandse meiden naar een festival in Tokyo geweest. Een van mijn leraren, die uit de Filipijnen komt, heeft jaren in Nederland gewoond en is met een Nederlandse getrouwd. Van de week kregen we van hem een uitnodiging om deze zaterdag naar het festival te gaan, samen met zijn Nederlandse gasten. Uiteindelijk hadden zijn gasten andere plannen en zijn we maar met z'n 3-en gegaan, maar het was een goede tip!

Het festival was in Asakusa, het oudste gedeelte van Tokyo. Asakusa was er al voor de Edo-periode, en dat is nog terug te zien in de tempels en andere oude gebouwen die er vandaag nog staan. Het Tokyo Jidai Matsuri (Tokyo Historische Parade) is ter ere van vroegere tijden. Centraal staat een optocht door twee van de grote straten in Asakusa, die daarvoor afgezet waren. Er werden zelfs stukken plastic voor ons neergelegd zodat we lekker op de grond konden zitten. Kopje Starbucks erbij (jaja globalisering zelfs in Asakusa!), en genieten! Het was lekker druk, natuurlijk toeristen maar vooral veel Japanners.

De optocht zelf was prachtig. Alle periodes van de Japanse geschiedenis kwamen voorbij, van Edo tot aan Amerikanen en samurai met musketten. Er was een grote draak op stokjes, geishas, samurais in traditionele kledij, en zelfs de kleintjes deden mee. Bekijk vooral ook de foto's om een indruk te kijken, ik heb er een hoop gemaakt!

We hebben ook nog even in Asakusa zelf rondgelopen. Onder andere de grote tempel gezien, waar het ontzettend druk was. Ook een beetje langs de mooie winkeltjes gelopen, waar ze dingen als Japanse rijstewafels, kimono's en katanas verkochten.

Tot slot heb ik gisteren een gezellige avond gehad bij Japanse vrienden thuis, samen met twee int. vriendinnen. Zo af en toe komen die bij elkaar om gezellig te drinken en te kletsen. Het contact met de internationale studenten is superleuk en gezellig, maar dit soort dingen vind ik helemaal speciaal. Het contact met Japanse mensen is voor veel buitenlanders en uitwisselingsstudenten erg moeilijk, dus ik ben superblij dat ik zoveel lieve Japanse vrienden heb gemaakt! En het is natuurlijk super voor mijn Japans, de hele avond alleen maar Japans praten! (Ze spreken ongeveer geen Engels).

Nu ga ik weer lekker aan de studie, de tentamenweek nadert al snel!

1 opmerking:

Anoniem zei

Prachtige foto's! Geweldig om zo een beetje met je mee te kunnen kijken! Maar eh, waarom is dat Starbucks-spul groen???

Liefsch,
Gerlindselt