maandag 29 oktober 2007

Of tyfoons and flat tires and lots of electronic wires


Zo, weer even een update-je van mij uit het Verre Oosten.

Afgelopen vrijdag en zaterdag was het enorm slecht weer. Vooral zaterdag; guur, een boel regen en keiharde wind. Er was weer een tyfoon ergens aan de gang en wij kregen er hier een staartje van mee. Er is alweer een paraplu gesneuveld tijdens de 2 minuten lopen naar het badhuis zaterdag! Ben zaterdag dus lekker binnen gebleven. Bovendien is mijn fietsband lek (de fiets staat nu bij de fietsenmaker) dus dan is het erg lastig om ergens heen te gaan. T enige wat hier dichtbij is is de supermarkt (gelukkig!), de rest is een behoorlijk end lopen. Is een van mn beste aankopen geweest, die fiets van 35 euro! (Behalve dan dat je vaker een lekke band hebt, maar daar kan ik wel mee leven).

Gisteren, zondag, ben ik met een groepje internationale studenten naar Tokyo geweest. Een vriendinnetje van mij moest met een groepje naar Akihabara voor een schoolopdracht en vroeg of ik zin had om mee te gaan. Natuurlijk! Het was heerlijk weer, en na 3 kwartier in de expresstrein stonden we in Akihabara. Akihabara is dé elektronica-wijk van Tokyo. Een paradijs voor nerds, maar ook ontzettend leuk om te zijn! Overal grote gebouwen en kleurrijke reclame. Zeker op een zondag! Op zondag is namelijk een van de grote straten afgesloten voor autoverkeer. Iedereen loopt dus gewoon over straat, een leuk gezicht (zie ook de foto's)!

In de elektronica-winkels zelf is van alles te krijgen. Er zijn enorme winkels van 10 verdiepingen met de modernste computers, camera's en de niewste iPod's, en kleine winkeltjes in de zijstraten met alle mogelijke computeronderdelen en andere technische spullen voor de doe-het-zelf-er. Een paar van ons waren op zoek naar nieuwe oordopjes voor hun mp3-spelers, en we zagen zelfs oordopjes van 32800 yen (ongeveer 200 euro!!!)!

Er liepen ook nog veel mensen verkleed rond, in verband met Halloween. Heb van één groepje een foto weten te sneaken. Tijdens het wachten op de mensen die bezig waren met de schoolopdracht ontdekten we ook een winkel met wapens en toebehoren. Dus zwaarden, katana's (samurai zwaarden), harnassen (zelfs complete malienkolders!), noem het maar op! Heb stiekem een foto genomen in de winkel, het zag er zo cool uit! (veel beter dan de Elf lol). Daarna lekker gegeten bij een Italiaan (had zo'n zin in pizza, na 2 maanden Japans eten!).

Al met al een leuk dagje uit!

Geen opmerkingen: